2010. október. 20. -tól

Bevezető, avagy a játék története

Piszkos Fred és társai nagy balhéra készülnek. Mindenki részt akar venni Vad Suhanc, Fülig Jimmy és Piszkos Fred játszmáiban. A lehető legnagyobb részt. Csak az nem mindegy, miből. A jobbak hatalmat, a többiek tapasztalatot szereznek. Az észt itt nem osztják, hanem

túljárnak rajta. Először jól kell helyezkedni a tettek színhelyén, majd minél több barátra szert tenni, mielőtt sor kerül a tettlegességre. Márpedig sor kerül. Menet és szabályszerűen.

A színtér a nemzetközi kereskedelem néhány hírhedt kocsmája, ahol nem csak Fred a piszkos. Az úri közönség csak jelképesen mossa kezeit. Senki se az, akinek látszik, úgyhogy érdemes odafigyelni, kinek a pártján ragadunk széklábat. De a ravaszság és a blöff gyakran jobban kamatozik a nyers erőnél.

Mi tehát a tanulság? Lehet, hogy az óvatosság szégyen, de nem biztos, hogy hasznos. Érdemes ellesni a vén szélhámos kapitány, Piszkos Fred trükkjeit. Mert Ő az első az egyenlők közt; vagyis az utolsó – aki a háttérből mindent irányit. A legjobbnak csak a győzelem számít. A többieknek a részvét.

„Aki okos akar lenni, úgy jár, mint a vas. Addig ütik amíg meleg.”

Játszható: 2-7 fő számára

Játékidő: 45-90 perc

itt lehet megtekinteni a játék honlapját:

http://www.piszkosfred.com/