2010-től napjainkig

A 2010-es év nagy változást hozott az egyesület életében, a korábbi természetőr tagok mellé több fiatal is csatlakozott. Ez magával hozta az átalakulást, az egyesület új arculatot kapott: a korábbi célok, értékek mellett fontossá vált számunkra az aktív közösségi élet szervezés, ezen belül is a társasjátékozás közösségformáló erejének népszerűsítése, és természetjáráson keresztül a természet szeretetére ösztönzés. Természetesen az alapító tagok továbbra is aktívan védik polgári természetőrként erdeinket.

2003-2009.

A természetvédelemi őrzésben tevőlegesen résztvevők és közreműködők összefogása, a polgári természetőri tevékenység szakmai és elvi támogatása, fejlesztése, társszervezetekkel való együttműködés megteremtése, kiszélesítése.
A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 66. §-a, és a polgári természetőrökről szóló 33/1997. KTM rendelet alapján, a nemzeti park igazgatóságoknál megbízási szerződés keretében tevékenykedő polgári természetőrök, valamint a természetvédelmi őrzést közvetlenül segítő állampolgárok számára fórum biztosítása a szakmai szerveződéshez, a tevékenységük során szerzett tapasztalatok megismeréséhez, értékeléséhez és széleskörű alkalmazásához, ezáltal fejlesztésének elősegítéséhez.
A természet-megőrzési törekvések támogatása a társadalmi nyitottság jegyében, a természeti és a hozzá kapcsolódó kulturális örökség védelme, ápolása.